Blog


Het gouden hert met het roze gewei - zaterdag 21 december 2019

Tijdens een shopsessie in een kledingwinkel, viel mijn blik op dit prachtige gouden hert (volgens mij is het een hert en geen rendier) met roze gewei. Ik kon mijn ogen er niet vanaf houden en besloot de kerstkaart, waarop het was afgebeeld, te kopen. Als er een dier op je pad komt, dan zit daar, volgens de sjamanistische gedachte, een symbolische boodschap voor je in, die je op dit moment op jouw levenspad kan ondersteunen. Of je dit dier nu letterlijk in levende lijve regelmatig ziet, of als je het tegenkomt in boeken, dromen of kaarten. Maar waar staat een hert voor? En zo kwam ik via google uit bij het verhaal van het hert uit het sjamanistische medicijn kaarten orakel*. Een verhaal dat ik hier graag met je deel:

 

Op een dag hoorde Jong Hert dat Grote Geest hem riep vanaf de top van Heilige Berg. Jong Hert ging onmiddellijk op pad. Het wist niet dat een verschrikkelijke demon de weg naar de woonplaats van Grote Geest bewaakte. De demon probeerde alle wezens van de schepping weg te houden bij Grote Geest. Hij wilde dat alle schepselen zouden denken dat Grote Geest met rust gelaten wilde worden. Daardoor zou de demon zich machtig voelen; hij zou in staat zijn om alle schepselen angst in te boezemen.

Jong Hert was helemaal niet bang toen het op de demon stuitte. Dit was merkwaardig. De demon was het archetype van alle afstotende monsters die er ooit bestaan hebben. De demon ademde vuur en rook uit en maakte walgelijke geluiden om Jong Hert bang te maken. Elk normaal wezen zou gevlucht zijn of ter plekke dood zijn gebleven van angst.

Jong Hert echter zei vriendelijk tegen de demon: 'Laat me er alstublieft door. Ik ben op weg naar Grote Geest.'

De ogen van Jong Hert waren vol liefde en mededogen voor deze uit zijn krachten gegroeide bullebak van een demon. De demon was verbijsterd door het gebrek aan angst van Jong Hert. Hoe hij zijn best ook deed, hij kon Jong Hert niet bang maken, omdat de liefde van Jong Hert tot zijn gepantserde, lelijke hart was doorgedrongen.

Tot groot ongenoegen van de demon begon zijn steenharde hart te smelten en zijn lichaam kromp tot het formaat van een walnoot. De volhardende liefde en zachtheid van Jong Hert hadden de demon doen smelten. Dank zij deze zachtheid en zorgzaamheid, belichaamd door Jong Hert, is de weg nu vrij voor alle kinderen van Grote Geest om Heilige Berg te bereiken zonder dat hun weg geblokkeerd wordt door de demonen van angst.

Hert leert ons de kracht van zachtheid te gebruiken om de harten en geesten te raken van gewonde wezens die proberen ons weg te houden van Heilige Berg. Om zachtheid en veiligheid te scheppen voor hen die vrede zoeken, dienen zowel het licht als het duister, gesymboliseerd door de lichte en donkere vlekken op de huid van Jong Hert, bemind te worden.

Als Hert zijn zachte neus vandaag in je kaarten heeft gestoken, wordt van je gevraagd de zachtheid van geest te vinden die alle wonden heelt. Houd ermee op jezelf of anderen te willen veranderen en bemin jezelf en hen zoals ze zijn. Pas zachtheid toe op je huidige situatie en word als een zomers briesje: warm en zorgzaam. Dit is het gereedschap dat je wordt aangereikt om uit het dilemma te komen waarin je momenteel verkeert. Als je het gebruikt, zul je contact maken met Heilige Berg, je centrum van sereniteit en Grote Geest zal je leiden.

Het gouden hert met zijn roze gewei brengt zo een prachtige boodschap met zich mee om eventuele angsten en demonen, juist die van onszelf en misschien die van een ander, met liefde en vertrouwen tegemoet te treden. De gouden kleur van dit hert ondersteunt daarin door het ontplooien van de eigen kracht, waarde, natuurlijke autoriteit en innerlijke wijsheid. En het roze gewei, de antennes naar hogere dimensies, brengen verzachtende nieuwe inzichten en een openheid naar elke nieuwe ervaring vanuit het hart.

Met deze spirit, wens ik je een warme en liefdevolle kerst en een 2020 vol nieuwe avonturen.

*De oorspronkelijke indianen in Noord Amerika stonden dicht bij moeder natuur. Dat is ook de reden dat ze een hechte band hadden met het dierenrijk. In die band ligt de oorsprong van het medicijnkaarten orakel.

 


 

 


Terug naar de vorige pagina >